Så här fungerar det

Zilence erbjuder ett sortiment med egenutvecklade, designade och tillverkade akustikpaneler. Produkterna är framtagna för att erbjuda ett komplett system för väggar och tak med förvaring samt belysning som ger dig många designmöjligheter till rum som ska uppfylla både krav på utseende och funktion.

Akustikpanelerna är framtagna med en mycket hållbar och UV-skyddad yta med ett naturligt utseende i våra vanligaste träslag. I kombination med akustikfilten tillverkad av återvunnen PET ger detta en vacker interiörbeklädnad med goda brandegenskaper och riktigt bra akustik – som håller över tid. Akustikpanelerna är tillverkade av brandklassad akustikfilt i färgerna vit, grå och svart.

Kollektionen är speciellt framtagen med hänsyn för att kunna erhålla en kostnadseffektiv lösning för offentlig samt privat miljö där höga krav på hållbarhet och funktionskrav gällande akustik, brand, rengöring och hygien resulterat i en tidlös och vacker design. Träribborna i kollektionen finns med fem naturtrogna högtryckslaminat med träyta som standard. Ljus ask, vitmenad ek, oljad ek, svart ek, matt lönn och matt valnöt.

Samtliga ingående komponenter har ett brandmotstånd i enlighet med gällande bestämmelser och är brandklassade i enlighet med FMVSS 302 / EN13501-1 och har brandklass Bs1d0.

• s1 byggnadsdelen får avge mycket begränsad mängd med brandgaser.

• d0 brinnande droppar eller partiklar får inte avges från byggnadsdelen.

Som tillval kan samtliga standardskivor måttanpassas i längd enligt ditt önskemål.

 

Nybyggnation och renovering

Vid nybyggnation och renovering sparas tid och kostnader in då man inte måste spackla, måla eller tapetsera innan akustikpanelerna monteras. Det går utmärkt att montera aktustikpanelerna direkt på gipsskivorna eller reglar.

Akustikpanel montering

Montering av akustikpanel direkt på vägg eller tak

Våra akustikpaneler monteras enkelt direkt på befintlig vägg eller tak om du exempelvis har OSB, gips- eller betongvägg. Använd montageskruv (mått 3,5×32 mm) i samma färg som filten. Skruva i filten mellan ribborna för dold infästning. Se monteringsguide till höger.

Det går även bra att limma fast akustikpanelerna om man hellre vill det. Använd då ett snabbtorkande montagelim.

Montering av akustikpanel på reglar 

Om man vill fästa tyngre saker på akustikpanelerna rekommenderar vi att du först monterar reglar på väggen och sedan fäster akustikpanelerna på reglarna. Reglarna ska ha ett avstånd på 600 mm (totalt 5 reglar) och montageskruvarna ska vara svarta och minst 3,5×35 mm. Varje akustikpanel fästs i reglarna med 12 skruvar. Se monteringsguide till höger.

Specialmått

Akustikpanelerna kan lätt kapas till valfri storlek. Det gör du enklast med en fintandad såg. Den bakomliggande akustikfilten kapas enklast med en mattkniv.

Du kan enkelt beställa specialmått direkt här i vår webbshop.